Toen ik ’s ochtends bij Loes aankwam om hun bruiloft te fotograferen was de ceremoniemeester al aanwezig. Even later kwamen ook de visagist/kapster en de ouders van Loes binnen.

Loes en Esdert wonen bij mij in de buurt. Alle fotomomenten zouden vandaag plaatsvinden in en rondom Groningen, voor mij bekend terrein.

Nadat het haar van Loes in de krul zat en haar make-up was gedaan hielp haar moeder haar met haar jurk. Ondertussen werden de voorbereidingen van Esdert in zijn ouderlijk huis door een andere fotograaf vastgelegd.

Het trouwvervoer was een witte kever die ze op deze dag mochten lenen van een vriendin van Loes.  De mooie kever stond ’s ochtends al klaar bij Loes voor de deur en werd daar in de loop van de ochtend door Esdert opgehaald. Hij reed ermee naar het Noorderplantsoen waar de first look zou plaatsvinden. Even later reed ik ook met Loes naar het Noorderplantsoen. In de muziekkoepel zagen ze elkaar voor het eerst.

De fotoshoot deden we ook in het Noorderplantsoen. Daarna maakten we nog een paar foto’s bij de Nieuwe Kerk en in een prachtig hofje met op de achtergrond de watertoren. Toen was het tijd om te lunchen bij Loes en Esdert thuis.

Na de lunch vertrokken we naar Leegkerk. Daar staat een prachtig kerkje waar de ceremonie plaatsvond. Na de ceremonie werd de taart aangesneden.

Rondom de kerk maakten we nog een paar foto’s van Esdert en Loes samen en een groepsfoto van alle gasten.

Het diner was in Rietland in Zuidwolde. Rond 20.00 uur kwamen de avondgasten aan. Er werden nog een aantal toespraken gehouden en er was een geweldig optreden van een koor. Daarna werd het bruidsboeket gegooid en kon er gefeest worden. Het feest startte met de openingsdans van Esdert en Loes. Al snel was de dansvloer vol.

Esdert en Loes, fijne huwelijksreis en veel geluk samen!