Een bruiloft fotograferen kan op verschillende manieren. Iedere bruidsfotograaf heeft zijn/haar eigen stijl. Journalistieke bruidsfotografie is de stijl die ik als bruidsfotograaf hanteer. Maar wat is het eigenlijk?

journalistieke bruidsfotograaf

Verschillende stijlen fotograaf

De zoektocht naar een fotograaf lijkt misschien moeilijk. Want er zijn veel fotografen. Toch heeft iedere fotograaf zijn eigen stijl. Bedenk daarom van te voren goed welke stijl jullie aanspreekt en bij jullie past.

Bruidsfotografen met een traditionele stijl leggen de nadruk op poseren en het in scene zetten van situaties. Het is een klassieke vorm met veel aandacht voor het zo mooi mogelijk vastleggen van de dag. De fotoreportage is een belangrijk onderdeel. Met name het maken van portretten en de details zijn belangrijk.

Daarnaast zijn er ook fotografen met een editorial stijl. Hier gaat het vooral om het zo mooi mogelijk vastleggen van details zoals het bruidsboeket, de ringen. Ook de aankleding speelt een belangrijke rol. De fotograaf geeft aanwijzingen waarbij hij rekening houdt met de achtergrond en de details in beeld. Het is te vergelijken met de beelden in de fashionbladen en bruidsmagazines. Ook hier is storytelling minder belangrijk.

Spreken geposeerde foto’s jullie minder aan? Maar zoeken jullie eigenlijk een fotograaf die jullie dag vastlegt zoals die is? Misschien past de journalistieke stijl dan beter bij jullie.Wat is een journalistieke bruidsfotograaf

Een journalistieke bruidsfotograaf legt een bruiloft verhalend vast. De fotograaf blijft zoveel mogelijk op de achtergrond en focust zich op alle belangrijke momenten op een dag. En die bijzondere momenten zijn overal. De blikken die het bruidspaar met elkaar uitwisselt, een emotionele oma of kinderen die hun eigen plan trekken. En ook momenten die niet helemaal gaan zoals jullie ze van te voren hadden bedacht. De trouwauto gaat precies op deze dag stuk, de bruidstaart valt bij het aansnijden in het gras of de kinderen gaan er met de trouwringen vandoor. Op het moment zelf misschien niet zo leuk, maar hoe mooi is het dat dit soort momenten zijn vastgelegd zodat jullie de herinnering aan jullie trouwdag nog eens weer opnieuw kunnen beleven als jullie later door het trouwalbum bladeren. Want alleen echte momenten zorgen voor een herinnering.


journalistieke bruidsfotograaf

Meer weten?

Willen jullie meer weten over journalistieke bruidsfotografie? Neem dan vrijblijvend contact met me op voor het maken van een kennismakingsgesprek. Ik vertel jullie er graag meer over en laat jullie graag meer foto’s bekijken zodat jullie kunnen bepalen of deze stijl bij jullie past.